Junioři vyšli proti Kometě gólově naprázdno

Junioři neprodloužili vítěznou sérii a na ledě Komety padli jasně 0:5, i když soupeře těsně přestříleli. Domácí celé utkání kontrolovali a docela rychle šli do dvoubrankového vedení, které si už v klidu pohlídali. Jasné vítězství potvrdili ve třetí části, kde skórovali rovnou třikrát, čímž si definitivně zajistili tři body.
17.kolo, út 1.10.2019, DRFG Arena
Kometa Brno
Zlín
5:0
(2:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 12. Svoboda (Indrák), 14. Běhůnek, 43. Indrák, 53. Vašíček P. (Sedláček J.), 59. Dufek (Kunc, Sedláček J.). Rozhodčí: Maršálek – Měkýš, Blažek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 38:40. Průběh utkání: 5:0.

Rachůnek – Běhůnek, Holemý, Furch, Vašíček P., Sedláček J., Kowalczyk – Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Stránský, Sedláček I., Malý, Brabenec, Martiška, Vašíček D., Kunc.

Hamrla – Janošek, Hamrlík, Holík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík – Frömel, Handl, Sebera, Weintritt, Podešva, Kozubík, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Chludil.

Úvodní třetina nabídla pohledný a útočný hokej. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a střelce trápili oba brankáři. V polovině úvodní periody si hosté vytvořili tlak v útočném pásmu. O zakončení se pokoušel Holík a následně i Sebera s Dobiášem, jenže Rachůnek chytal s velkým klidem.

Neproměněné šance mohli Zlín hodně mrzet, jelikož v závěru 12. minuty se Brnu povedlo otevřít skóre. Matěj Indrák předal puk do jízdy Matěji Svobodovi, jenž puk uklidil k pravé tyči do horního patra branky. O chvíli později to bylo pro Kometu ještě lepší, jelikož se skvělou střelou prezentoval Viktor Běhůnek. Ten prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Vedení mohlo být ještě výraznější, ovšem to by musel Martiška lépe naložit se svou možností před Hamrlou.

Ve druhém dějství branka k vidění nebyla, ale šance na skórování měla obě mužstva. Nejdříve to byl Zlín, který si zahrál v krátkém sledu dvě přesilové hry, ale bránící čtveřice nepustila hosty k výraznému ohrožení branky. I Kometa dostala možnost zahrát si přesilovou hru. V početní nevýhodě dokázal ohrozit Rachůnka Hamrlík, jenž vyrazil do rychlého úniku. Neuspěl však a puk okamžitě putoval na druhou stranu, kde se řítil sám na Hamrlu Michal Kunc. Střelou mezi betony nakonec neuspěl.

V závěrečných dvou minutách přišly dvě obrovské šance pro Zlín. Weintritt byl sám v mezikruží, dostal puk a mohl zakončovat do prázdné brány. Jistý gól však odmítl Matěj Rachůnek, který se pohotově otočil a vyrážečkou dostal puk mimo tři tyče. Kontaktní gól měl na holi i Dobiáš, ale v dobré pozici trefil jen tyč.

Třetí třetina začala pro modrobílé skvěle. Již po 150 vteřinách se prodral k Hamrlovi Kowalczyk, který ještě hostujícího brankáře mezi betony nepřekonal. Jenže puk zůstal nekrytý na brankovišti a nejblíže k němu měl Daniel Indrák, který jej pohotově dorazil do brány.

Osm minut před koncem už to bylo o čtyři branky. Jan Sedláček našel na čárkách u levého kruhu Patrika Vašíčka, jenž zamířil zápěstím na vzdálenější tyč, o kterou se puk odrazil přímo do brány. Definitivní razítko na výhru Brna přidal Karel Dufek, který dorazil vyraženou střelu Michala Kunce za záda bezmocného Hamrly.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa Brno): Dokázali jsme přerušit šňůru proher, což je pozitivní. Výsledek tomu určitě neodpovídá, ale jediný rozdíl byl mezi námi a Zlínem byl v produktivitě. Během utkání byli hosté vyrovnaným, možná i lepším týmem, ale rozdíl byl na brankovišti, kde měl Zlín měl obrovské šance, které skvěle pochytal náš brankář.

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): Začátek a závěr utkání jsme měli špatný. Výsledek 5:0 je pro nás hodně krutý. Oba brankáři podali výborné výkony. Na naší straně byla defenzivní nedůslednost, se kterou se potýkáme celou dobu. Měli jsme několik šancí, které jsme neproměnili, máme tedy o čem přemýšlet.